jueves, 25 de febrero de 2010

Investidura com doctora "Honoris causa"

Demà divendres 26 de febrer, a les 12h, se celebra l'acte  d'investidura  com doctora "Honoris causa" de la Universitat de València  de la professora Virginia Trimble. L'acte tindrà lloc en el Paranimf de la Universitat, en la seva seu del Carrer de la Universitat, 2

La professora Trimble va estudiar Astronomia i Física en l' Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), aconseguint el seu doctorat en Astronomia en CalTech i el Màster of Arts en la Universitat de Cambridge (Regne Unit) en 1969 .

Ha treballat com a docent i  investigadora en prestigioses institucions astronòmiques angleses i americanes. Recentment la Societat Astronòmica Americana li ha concedit el premi George Van Biesbroeck 2010 per la seva labor continuada al servei de l'astronomia. Ha realitzat treballs destacats en diferents camps de la Astrofísica, com cosmologia, física estel·lar, i supernoves. Destaca també la seva dedicació a la Història de l'Astronomia i a la seva popularització. Ha participat en multitud de conferències públiques,com per exemple a València durant la celebració del Congrés "Desenvolupament Històric de la Cosmologia Moderna", en l'any 2000. Virginia Trimble és, humana i científicament, una de les personalitats mundials més respectades i escoltades en astrofísica i cosmologia.

La professora Trimble és, a més, un exemple de coratge i lluita per la igualtat de les dones en el complicat món de la investigació.

L'acte serà presidit pel rector de la Universitat de València Francisco Tomás, i el catedràtic d'Astronomia Vicent Martínez dirigirà el discurs de presentació (Laudatio) de la Professora Trimble.

 

 

Càtedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
campus de Blasco Ibáñez
C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta
46010 València
Tel. 96-3395000
Fax 96-3395008
http://www.valencia.edu/cdciencia


Vostè rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario