martes, 12 de abril de 2011

Cicle Any Internacional de la Química

Cicle AIQ: Química esperançadora

Lloc Centre Octubre de Cultura Contemporània
Dia  13/04/2011
hora  19 h

Píndoles o Freud: remeis químics per als mals de l'ànima
Conferència a càrrec d'Adolf Tobeña (Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona).

La més duradora de les aportacions de Freud a la modernitat fou el confessionari laic i tarifat: la butaca orellera o el divan per ventilar angúnies. L'aparició de substàncies químiques per temperar els trasbalsos de l'esperit canvià el panorama i les píndoles psicoactives han desplaçat a poc a poc la confessió de sofà.

 

Avui és estrany trobar gent que no faça ús dels hipnòtics, dels estabilitzadors de l'ànim, dels esmorteïdors d'estrés, dels vigoritzadors sexuals o dels optimitzadors del tremp. I fa molt de temps que no queden enlloc consultes psicològiques que no tinguen la farmaciola a prop, siga quin siga el discurs doctrinal que gasten. Els psicofàrmacs continuen, però, sense tenir bona premsa. No la tenen entre els consumidors, no la tenen als mitjans i tampoc no la tenen entre molts psiquiatres i psicoterapeutes. No la tenen, perquè malgrat la sensacional implantació dels remeis químics és molt difícil esborrar l'antiga aprensió davant les píndoles o els beuratges que toquen l'enteniment i els afectes.
 

Cátedra de Divulgació de la Ciència

Universitat de València

Gabinet de Política Científica

C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta

46010 València

Tel. 963395000

Fax. 963395008

http://www.uv.es/cdciencia

 

Vosté rep aquesta comunícació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València. Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario