viernes, 13 de enero de 2012

CICLE ELS PREMIS NOBEL DE 2011 i INSCRIPCIÓ EN MATINAL


CICLE DE CONFEREÈNCIES ELS PREMIS NOBEL DE 2011

Data 16.01.2012  
hora: 19.00h 
Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània  C/ Sant Ferran 12, València

«Nobels de medicina 2011. Cèl·lules dendrítiques (DC) i els «seus» receptors de tipus Toll (TLR): elements vitals a la base de tota la resposta immunitària dels individus».
Conferència sobre el Premi Nobel de Fisiologia o Medicina concedit a Bruce A. Beutler, Jules A. Hoffmann i Ralph M. Steinman.
A càrrec de Manel Juan Otero, cap de Secció d'Immunopatologia del Servei d'Immunologia de l'Hospital Clínic i president de la Societat Catalana d'Immunologia.

Resum      La protecció de la integritat dels individus que exerceix el sistema immunitari enfront dels patògens té mecanismes molt efectius però invariants que s'agrupen sota el terme d'immunitat innata (IIn). A diferència de la immunitat adaptativa (IAd, desenvolupada per immunoglobulines i limfòcits), la IIn no millora amb contactes successius (no té la memòria immunològica que, per exemple, s'indueix amb les vacunes), sinó que es manté globalment inalterable al llarg de la vida de l'individu. A diferència del reconeixement específic dels receptors per a l'antigen (immunoglobulines i TcR) de la IAd, la IIn actua enfront del perill dels patògens mercès al reconeixement dels patrons moleculars associats a patògens (PAMP), un reconeixement potser menys sofisticat però tant o més eficaç que el de la IAd.

Manel Juan i Otero és cap de secció d'Immunopatologia, responsable de la Unitat Assistencial d'Immunodeficiències i de l'Àrea Tecnològica de Citometria a la Secció d'Immunopatologia de l'hospital Clínic de Barcelona.  Anteriorment va ser professor associat de la UAB, cap de subprocés al LIRAD (Laboratori d'Immunobiologia del Banc de Sang i Teixits, BST).  També és president de la Societat Catalana d'Immunologia (període 2008-2012).

+ informació http://www.uv.es/cdciencia


 MATINAL Què fem amb la llengua en l'ensenyament?. Eines per a la seguretat i l'assertivitat en la docència de matèries en  valencià

JORNADA D'ACTUALITZACIÓ CIENTÍFICA PER A PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA I DE BATXILLER

Data: Dissabte 28 de gener de 2012 
hora: de 9.00 a 14.00 h  
Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània C. Sant Ferran, 12, 46001 València

Inscripció: Del 17 al 24 de gener
http://www.uv.es/incorporaciouv/cooperacio/Jornades_Professors.htm    AFORAMENT LIMITAT A 120 PARTICIPANTS 

La jornada es dirigeix al professorat de secundària i batxillerat que  imparteix matèries en valencià en qualsevol assignatura i pretén oferir instruments pràctics de suport en els dos sentits que més solen preocupar els docents. D'una banda, tècniques i habilitats assertives i comunicatives, tan importants per a transmetre els continguts com els continguts mateixos. De l'altra, el bagatge lingüístic fonamental que assegura la qualitat lingüística d'una manera pràctica i centrada en les solucions. 


Els assistents inscrits rebran un exemplar del llibre "Gramàtica zero: el millor ús amb la mínima Gramàtica"
+ informació http://www.uv.es/cdciencia

Càtedra de Divulgació de la Ciència
Universitat de València
Gabinet de Política Científica
C/ Amadeu de Savoia nº 4  2a planta
46010 València
Tel. 963395000
Fax. 963395008
http://www.uv.es/cdciencia

Vosté rep aquesta comunicació per estar subscrit al servei de notícies de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

Si no desitja rebre més comunicacions d'aquest tipus, envie un missatge a l'adreça cdciencia@uv.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario